2009. június 8., hétfő

BKV-val a Föld körül

Kinek ne jutott volna eszébe valamely kaland sóvár percében- hajnalban zötykölődve mondjuk a 2-es villamoson , hogy milyen jó is lenne ha meghosszabbodna a villamos sin és egészen a Bajkál-tóig utazhatnánk ilyen kellemes , kapaszkodós hangulatban?


Persze aztán hamar visszavesz az ember és két lábbal a földön, pontosabban az említett esetben a Vágóhídon találja magát és jószerével sikerül valami kis akciós szúnyoghálót beszerezni az Obiban,vagy egy-két szerszámot amivel aztán a Kossuth téren debütálhat- kinek nem inge, ne vegye magára. Bár valószínű, hogy egy BKV-s Föld körüli utazásra Willy Fog 80 napja nem lenne elég, ugyanakkor annál inkább egy alapos Budapest-túrához , mondjuk egy elegáns Combinóval. Lelki szemeim előtt látom a néhai Taft hajlakk-reklám budapesti változatát, valamelyik eléggé erősen rögzített hajú politikusnőnkkel a főszerepben, amint a fontosabb megállókban a villamos lépcsőjéről tudósít, hogy : Blaha Lujza tér: szitáló eső és könnyű utcai verekedés , Illatos út : verőfényes napsütés és autófeltörés .

Különös, sokszor tanulságos, hosszas utazások tehetők így városon belül, nem kell hiányolni a nagyvilágot, kicsiben Kínában is érezhetem magam , persze csak ha akarom és mondjuk egy kellemes szombat délelőttöt arra szánok, hogy végigvillamosozom a 37-es vagy 28-as villamosok vonalán és ábrándos pillantásokat vetek a nyüzsgő kőbányai piac amolyan magyar ’melting pot-’ arculatára. Az idő pedig rohan , csak valahogy a budapesti tömegközlekedés őrzi századfordulós hangulatát és kell vagy legalábbis érdemes tudomásul venni: ha villamosozunk, akkor megáll az idő…

szd

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése