2010. augusztus 19., csütörtök

Búcsú az idei Szigettől






Sokak számára szomorú hír, hogy az idei Szigetnek is vége. Magyarország legnagyobb szabású fesztiválja augusztus 11-én, szerdán startolt és 16-ig tartott, melyet hagyományosan az Óbudai-szigeten rendeztek meg ez alkalommal is.

Az igazán nagy fanok azonban már hétfőn a helyszínen tomboltak az Esti Kornél és a Kispál és a Borz koncerteken. Igaz, hogy a tavalyi 390 ezres látogatottsági rekordot nem sikerült megdönteni, azért idén is szép számmal vettek részt a fesztiválon, annak ellenére, hogy a jegyárak egyre feljebb kúsznak évről-évre. Az idei bérlet ára már az 50 000 Ft-ot is meghaladta, amit egy kicsit túlzásnak tartok, bár az ár tartalmazta a sátorhelyet is. És akkor még nem is beszéltünk arról hogy az ember fiának étellel és itallal, a külföldieknek pedig plusz útiköltséggel is számolniuk kell - ami valljuk be szintén nem kis összeg.
Idén csak minden második látogató volt magyar, a résztvevők 50%-át külföldiek tették ki. Szerintem, ha valamivel olcsóbbak lennének az árak, akkor kis hazánkból is többen képviseltetnék magukat.

A negatívumok után azonban megemlíteném, hogy a szervezőknek most is rendkívül jó fellépőket sikerült a fesztiválra invitálni.
Közülük a legnagyobbak: Iron Maiden, Madness, Faithless, Muse, Bad Religion, Danko Jones, Fear Factory, 30 Seconds To Mars, Hives, Mika, Kasabian, Oi Va Voi, Rotfront, Paradise Lost…és még sorolhatnám.
Végül, de nem utolsó sorban essék pár szó a esemény promóciójáról is, hiszen az idei Sziget reklámok hatalmas sikert arattak. A youtube-on mindenki kedvére válogathat ezekből, én személyes kedvencemet szeretném megosztani veletek:

http://www.youtube.com/watch?v=pHQodmQUowg

Kiváncsiak vagyunk, hogy jövőre mivel rukkolnak elő a szervezők. Azt hiszem, több ezer ember nevében mondhatom, hogy izgatottan várjuk mit tartogat számunkra a következő Sziget banzáj.


Írta: ZSóó
Átírta: Esztee, Niko :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése