2011. április 22., péntek

A Gorilla-jelenség

Bizonyára sokak számára váratlan lehet egy gorilla ámokfutása egy marketinges szakemberekkel és vezetőkkel megtelt konferencián, avagy a Duna-korzó sürgő forgatagában. Végképp meglepő az, hogy a gorilla egy gerilla, aki kreatív csapatával színt visz a marketing olykor sivár hétköznapjaiba.

Magyarországon a gerillamarketing gyerekcipőben jár. Kis, ám de lelkes csapatunk úgy gondolja, hogy nagy lehetőségek rejtőznek a marketingnek eme szokatlan, az átlagostól eltérő új irányzatában. Ezért tehát megalkottuk a Gerilla Gorillát, a kreativitásra éhes fenevadat. Kampányunk célja egyrészt a figyelem felhívása a kreatív gondolkodás fontosságára. Másrészt a gerillamarketing népszerűsítése a nemrégiben létrehozott portálunkon, a gmarketing.hu-n keresztül. Célunk érdekében tehát kifundáltunk egy tervet, majd elképzelésünket életre keltettük. Ötleteltünk, változtattunk, szerveztünk-terveztünk, fúrtunk-faragtunk, ragasztottunk-varrtunk, és íme! Harcra kész gorillánk bevetésre készen állt. Kampányunk kezdetén mindenki meghökkenve fogadta vidám gerillaakciónkat. A Gerilla Gorilla elsőként a Duna-korzó turista-kavalkádját szemelte ki. A gyanútlan turistáktól kezdve, a terítőt áruló nénin át, egészen az öltönyös üzletemberig mindenkit lehengerelt. Gorillánk hamar beilleszkedett: taxiba szállt, utazott a villamoson, étteremben volt, együtt kocogott a sportolókkal és még sorolhatnánk.

A laza nap után szőrmókunkat belevetettük a mélyvízbe. Ez alkalommal a VII. MFor Marketing Konferencián céloztuk meg a nagyérdeműt gerilla akciónkkal. A Duna-korzón sem nyújtottunk mindennapi látványt, hát még a Gellért Hotel elegáns falai között! Ám a kezdeti sokk után itt is hamar felbátorodtak a résztvevők: fotózkodtak a gorillával, társalogtak csapatunkkal, és ahogy az lenni szokott, rengeteg névjegykártya váltott gazdát.

Mindent összevetve, rendkívül jól vettük az első akadályokat. Sőt! A vártnál nagyobb sikernek örvendhetett Gerilla Gorillánk. És itt még nincs vége! Folyt.köv.

Engedd szabadjára kreativitásod! – 100% gerilla!

Írta: Melinda és Era

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése