2012. január 17., kedd

2012 az Új év!

Az új év első percei pezsgős üvegek durranásával kezdődik, majd jönnek a köszöntések, üdvözlések és nem utolsó sorban a fogadalmak! Bár sokan nem fogadnak meg semmit, de vannak olyanok, akik megfogadják, hogy nem dohányzok többet, sportolni fognak, egészségesen táplálkoznak, több időt töltenek a családjukkal, nem isznak alkoholt, több időt töltenek a szabadban, idén lerakják az összes vizsgájukat, befejezik a jogosítványt és még sorolhatnánk….
Nem csak mi hétköznapi emberek fogadunk meg dolgokat, a sztároknak is vannak fogadalmaik. Megan Fox például függőségétől szeretne megszabadulni, amelyről így nyilatkozik: „Teljesen függő vagyok a Halo: Reach nevű játéktól. Leghőbb vágyam, hogy kevesebbet játsszak”. Kelly Osbourne, aki tavaly több balesetet is átélt, a következőket kívánja 2012-re : „Pozitív szeretnék maradni, illetve csak a jelennel szeretnék foglalkozni, hiszen a múltat úgy sem tudom megváltoztatni.” Ashton Kutchernek is bőven lenne mit megfogadnia, de ő csupán a következőket mondta: „Mindenki újévkor fogadkozik. Én mindenkit megelőzök, és már decemberben megteszem fogadalmaimat.”
Egyes kutatások szerint az emberek 75-80%-a nem tartja be fogadalmait, mégis fogadalmat tesznek újévkor. De mi jellemző azokra, akik nem véletlenül határozzák el magukat?
A fogadalmukat 2 év után is betartókra a pozitív gondolkodás és a fokozatosság jellemző. Önmagukat megjutalmazzák, ha elérnek egy-egy mérföldkövet és nem a gyors sikert várják el maguktól. Tehát akkor mire is kell figyelnünk?
A konkrét célt kell megfogalmazni, mert azok jobban betarthatóak, mint a magasztos, de homályos víziókra alapozott fogadalmak. Céljaink irányuljanak valamilyen viselkedésre, nem pedig magára a célra. A fogadalom betartásakor az is segít, ha tudjuk előre: lehet, hogy néha nem fogjuk tudni maradéktalanul betartani és így előre elhatározzuk, hogy ez nem jogosít fel bennünket arra, hogy felhagyjunk a célunk követésével. A változás követésében segít bennünket, ha pl. készítünk egy szép grafikont, ahol monitorozzuk, pontozzuk sikerességünket, vagy időszakos visszaeséseinket.
És hogy mindenkit megnyugtassunk, mi is megfogadtunk valamit…..mégpedig, hogy idén még többet nevetünk, mint tavaly! Tegyétek Ti is ezt!
Sok sikert a fogadalmakhoz Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése