2012. augusztus 17., péntek

Tükrökkel az ittas vezetés ellen

 
Igen érdekes megoldással rukkolt elő az Allianz Biztosító Sao Paolóban: tükrökkel igyekszik felhívni a figyelmet az ittas vezetés okozta balesetekre és mindezt ott teszi, ahol a leginkább aktuálissá válik a kérdés. A helyszín nem más, mint a nagyváros egyik frekventált szórakozóhelyének mellékhelyisége.

Hogy milyen tükrökről is van szó? Valójában ezek jó minőségű kijelzők, melyek egy webkamera segítségével felvett képet tükrözik vissza egy rövid időeltolással, így a helyiségbe lépők lassított tükörképükkel kerülhetnek szembe. Eleinte persze csak egy jó viccnek tűnik a dolog, ami bolondozásra készteti a szórakozóhely látogatót, néhány másodperc múlva azonban a kijelzőn feltűnik az üzenet, ami arra figyelmezteti a látogatókat, hogy pont így változtatja meg az ember reflexeit és mozgáskoordinációját az alkohol, akár már 1-2 pohár elfogyasztása után, így a vezetés rendívül balesetveszélyessé válik.

A hatás meglepően eredményesnek bizonyult, többen is letették poharukat a felhívás láttán. Azt hiszem ez nem is csoda, ki ne lepődne meg és szállna magába egy ilyen felhívás láttán?

Forrás: addict.blog.hu
Írta: Ildó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése