2012. december 10., hétfő

Óriási mesealakok Budapest utcáin



A Magyar Állami Operaház látványos kampánnyal hívja fel a járókelők figyelmét „A diótörő” című színdarab előadására. Az utcákon átlátszó hirdetőoszlopokban lehet látni közel kétméteres mesefigurákat a darabból.
Az Operaház szcenikai műhelyének szobrász- és festőművészei készítették el „A diótörő” balett mesefiguráinak majdnem élethű másait. A Károly körúton találkozhatunk Drosselmayer varázslóval, Egérkirállyal és Balerinával, az Operaház előtt pedig Spicc baba és Diótörő herceg áll az átlátszó, belülről kivilágított hirdetőoszlopokban. 


A szobrok az ünnepi szabadtéri Diótörő Fesztivál teljes időszakában megtekinthetőek, tehát 2012. november 30-tól egészen 2013. január elejéig. A dalszínház bejáratánál esténként élő kórusmuzsika szól, és forralt bort is fogyaszthatnak az arra sétálók.

Úgy gondolom ez egy kitűnő megoldás volt a színháztól, ugyanis rendkívül figyelemfelkeltő, személy szerint amikor először rápillantottam ezekre a hirdetőoszlopokra, percekig csak bámultam a villamosról, hogy ezek tényleg igazi szobrok-e, vagy csak a szemem csal. Nem mindennapi látvány, az egyszer biztos!

Forrás: Kreativ.hu
Írta: Gabi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése