2013. június 13., csütörtök

Kampány a siketekért a Comet-en...

Majka csapata siketekkel áll színpadra a díjátadón…

Hazánkban közel 6000 hallássérült ember él, melynek 10%-a siket. A siketség kb. 50%-ban öröklődött rendellenesség, 50%-ban pedig halláskárosodás. A mai világban a különböző rendellenességgel élőknek nehéz beilleszkedni a társadalomba, elítélik őket, bíráskodnak felettük. Éppen ezért nagy segítséget jelent nekik az, ha feléjük fordulunk és segítjük, támogatjuk őket.
Idén rendezik meg a 13. Viva Comet díjátadó gálát, amely extra produkcióval készül, méghozzá Majka csapata 30 siket emberrel "zenéli" el együtt a ’Nekem ez jár’ című dalát. A hallássérült fiatalok több hónapja gyakorolják a dalt, jelnyelvre lefordítva.
Majka, Curtis és BLR segítőkészen vetették magukat bele a "Fordulj felénk!" kampány munkálataiba. A kampány célja, hogy felnyissák a lakosság szemét, hogy a siketek is ugyanolyan emberek, mint mindenki más. „Nem mindig az érzelmes oldalát kell megfogni a dolgoknak. Ez egy vidám dal, ezzel közvetít erőt, és így hatásos. Nem sajnálni kell a siketeket, hanem teljes értékű emberként kezelni őket. Az biztos, a produkciótól libabőrös lesz majd az Aréna közönsége” – tette hozzá Curtis.
Úgy gondolom, hogy több ilyen kampányt kellene szervezni, akár siketeknek vagy más rendellenességgel született fiataloknak, idősebbeknek is. Ők is a társadalomhoz tartoznak, akárcsak mi, és szükségük van a támogatásunkra, és mi is nagyon sok dolgot tanulhatunk tőlük.
VIVA Comet díjátadó gála a Papp László Budapest Sportarénában 2013. június 13-án 20:00-kor kerül megrendezésre.

Forrás:http://btl.hu/cikk/2013/06/12/bosszantoak-a-videohirdetesek

Írta: Szandi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése