2010. szeptember 15., szerda

Borozás a Várban

Idén is megérkezett a szomorkás ősz, ami azt is jelenti, hogy kicsiny országunkban sorra rendezik meg a szüreti felvonulásokat, és persze a borfesztiválokat, ahol az ember el tudja engedni magát… ki kevésbé, mások kicsit jobban… :)
Csütörtök este több ezren ízlelgették a jobbnál jobb borokat a 19. Budavári bornapokon. Így tettünk mi is, hiszen főnökünk jóvoltából jelen lehettünk eme színvonalas eseményen. Hosszas várakozás után csapatunk végső létszáma kialakult, heten képviseltük cégünket, jó hangulatban sok nevetés közepette.
Balatoni bort fogyasztottunk az este folyamán, fehéret, rozét és vöröset ebben a sorrendben, majd mindenki a szájízének megfelelően tudott repetázni egyszer kétszer vagy akár többször is.
A bor mellé remek párosítás a sajt, szerencsére Pisti – a főnökünk - volt olyan előrelátó, hogy a zsebében csempészett be egy zacskó Trappistát és Pannóniát, ami nagyon jól esett mindenkinek pár pohár bor után.
Az ilyen fesztiválokon a jó borok mellé a finom falatok dukálnak, nekünk se sikerült ellenállni a csábító illatoknak. Kóstolhattunk volna rétest, kürtöskalácsot és mindenféle finomságot, de mi inkább a kemencében sült kenyérlángost választottuk.
A kiállítók 11-kor bezárták bódéjukat, így éjfél körül már egyáltalán nem szomjas állapotban hagytuk el a Budai Várat. Azt hiszem mindenki nevében mondhatom, hogy alig várjuk a következő Budavári Bornapokat, amikor ismételten megrohamozhatjuk a Várat és jó hangulatban tölthetünk el egy estét pár pohár bor és kollégáink társaságában.

Dorka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése