2010. szeptember 24., péntek

Lady Gaga - az őrület folytatódik














Lady Gagáról köztudott, hogy nem állnak tőle távol az extravagáns, olykor meghökkentő színpadi szerelések, de ilyen sokkolóra talán még egyik megjelenése sem sikerült, mint ez a mostani darab. Gaga a Vogue magazin legutóbbi számának címlapján is nyers húsban pózol, de arra senki nem számított, hogy az MTV Video Music Awards-ra is hentes-stílusban érkezik. Cipője és bizarr "fejfedője" is színtiszta marhahúsból készült.

Lady Gaga elmondta, hogy "húsruhájával" az amerikai hadsereg homoszexuális tagjai mellett akart kiállni. Az énekesnő arra a diszkrimináló szabályra utalt, hogy a katonáktól "nem kérdezik, de nem is mondhatják el senkinek, hogy milyen a nemi identitásuk". Lady Gaga azt gondolja: "ha nem harcolunk, akkor nemsokára annyi jogunk marad, mint a hús a csontjainkon". Viszont sietett hozzátenni, hogy "nem volt célja megsértenie a vegetáriánusokat".

A rajongók lépten-nyomon dicsérték a kreációt, ők mindenben támogatják az énekesnőt, bármilyen őrültséget követ is el. A kérdés csak az, hogy mennyire jó példa ez a fiatalok számára, akik felnéznek a popsztárra, akik követik minden mozdulatát, vagy akik még le is utánozzák… Nem szeretnék az utcákon húsban rohangáló tini lányokat látni :D, remélem idáig nem fajul a dolog. Gagának csak arra kell figyelni, hogy az egyre gyakrabban előforduló botrányos viselkedésével ne legyen rossz hatással azokra a fiatalokra, akik őt tartják példaképüknek. A másik kérdés, hogy vajon ez tényleg egy jó szándékú véleménykinyilvánítás volt? Vagy csak egy újabb reklámfogás? Az évek során már megszokhattuk Gagától az őrült videoklipjeit, ruháit, hajkreációit, naponta szerepel a médiában megdöbbentő, szeszélyes viselkedése miatt. Ezek a húzások tényleg az énekeső személyiségének szerves részei? Vagy mind-mind csak a közönség figyelmének felkeltésére irányul? Szerintem Lady Gaga felbukkanása óta ezen gondolkodik a világ, és még mindig nem tudhatjuk rá a választ, csak találgatunk. Mindenesetre ez a megjelenés sokkoló volt, és nagy port kavart, hiszen rengetegen támadják is emiatt a popdívát. Viszont szerintem az, hogy mit mondanak róla, teljesen mindegy, hiszen amíg ott van a reflektorfényben, legyen az bármi miatt, addig a rajongók örülnek, és higgyétek el, Lady Gaga is nagyon jól elvan vele. Amíg a dalai elsők a ranglistán, amíg ő visz minden díjat a klipjeivel, addig nem is szólhatunk egy rossz szót sem, hiszen szeretjük a dalait, szeretjük az őrültségeit, és igenis nagyon szeretünk megbotránkozni. :D

Írta: Esztee

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése