2013. február 11., hétfő

Ingyenes dohányzásellenes alkalmazás


 Egy ingyenesen letölthető applikáció segíti a leszokni vágyó dohányosokat.
A dohányzás számos káros hatásáról hallhatunk nap, mint nap, ezek közül is leggyakrabban a légutak károsodásairól, a rövidebb élettartamról és rosszabb életminőségről, vagy éppen a füstben található rákkeltő anyagok által kialakult daganatos megbetegedések veszélyeiről. Ezen önromboló hatások mellett ma Magyarországon még mindig nagy arányban vannak a dohányzás szenvedélyében élők.

Az új telefonalkalmazás az első, magyar nyelvű a leszoktatást segítő program, amely azoknak nyújt valódi segítséget, akik már elhatározták, hogy többet nem gyújtanak rá. A káros szenvedélyről való lemondás nem könnyű, hiszen a rögzült mindennapi szokásoktól és a testi függőségtől való megszabadulás sem az.
A ,,Kell a dohány?” nevű alkalmazás nem csak a leszokással elérhető egészségügyi előnyökkel motiválja a leszokni vágyó dohányosokat, hanem kiszámolható vele a szenvedély elhagyásával megtakarított pénzösszegek is. Mindezek mellett a leszokás minden fázisában motivációs ötletekkel, hasznos információkkal, tanácsokkal segít bennünket.

Az alkalmazás letöltésével a felhasználó megtudhatja, milyen egészségügyi előnyöket fog tapasztalni, ha leteszi a cigarettát; kiszámolhatja, mennyit spórolhat nélküle; ha pedig megkísérti a rágyújtás gondolata, az alkalmazás segít neki elhárítani a krízist. Ezek mellett még a legközelebbi gyógyszertárakat is megkeresi számára, illetve különböző orvosi tartalmakat is kínál.
A mobil alkalmazás iOS és Android platformokra érhető el, ingyenesen:
 http://leszokas.webbeteg.hu/page/mobile-application

Nem szabad elfelejtünk azonban, hogy a program természetesen nem nyújt garanciát a leszokást illetően, csak támogatja azt. Tehát csak az igazán elszántaknak nyújthat valódi segítséget. Különben csak egy sokadik felesleges applikáció lesz a telefonunkon, amivel ismét bebizonyíthatjuk magunknak, hogy ez az, amiről nem tudunk lemondani.
Úgy gondolom, hogy a kezdeményezés jó és szükséges, hiszen ezzel ismét felhívjuk az emberek figyelmét ennek fontosságára, de az előrelépéshez már a jelenlegi dohányosok cselekvőképessége kell.

Forrás:
http://btl.hu/cikk/2013/02/08/ingyenes-dohanyzasellenes-alkalmazas


Írta: Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése