2009. augusztus 29., szombat

Vannak még csodák – magyar csapat a BL-főtáblán!


Végre eljött a pillanat, melyre már tizennégy éve vártunk: újra magyar csapatért szurkolhatunk a labdarúgó Bajnokok Ligája mérkőzésein! Igen, a Debrecen ott van a Bajnokok Ligája főtábláján, a legnevesebb csapatok mellett. Nincs olyan ember az országban – aki kicsit is magyarnak érzi magát – akinek ne dobbanna meg a szíve ennek tudatában.
A Debrecen a hazai közönségnek már bizonyított többszöri Magyar Bajnoki győzelmével és most itt a lehetőség, hogy a Loki nemzetközileg is elismert csapattá váljon.
A klub sikere jól példázza, hogy lehet a mai Magyarországon is botrányok, csődök nélkül eredményesen működtetni egy futballcéget, ha a csapat mögött nem egy olyan befektető áll, aki arra törekszik, hogy saját malmára hajtsa a vizet, hanem eredményt akar elérni. És aki ad, az kap is. A Debrecen a legszerencsétlenebb esetben is 1,9 milliárd forint mellett „szomorkodhat”. Ebből a pénzből csak futja majd valamire, a Loki megnyerhet magának olyan játékosokat, akiket eddig nem volt lehetősége.
A csoportbeosztás igen élvezetes meccseket ígér, hiszen a Debrecen csoportellenfelei közül a Liverpool igazi nagyágyúnak számít, a Lyon és Fiorentina neve is jól cseng az európai csapatok között. Bár a továbbjutási esélyeket latolgatva talán szerencsésebb lett volna, ha a H csoportba sorolják hajdúsági büszkeségünket, még nincs minden veszve. A Liverpoollal szemben lélektani előnyt jelenthet számunkra, hogy az angol csapat Magyarországon korábban egyszer sem tudott nyerni, sőt gólt is csak egyet szerzett négy budapesti vendégjátéka során. Ha hasonlóan izgalmas meccseket láthatunk, mint a keddi selejtező, azt hiszem, már elégedettek lesznek a nézők, annak ellenére is, ha netán a DVSC elvérezne ellenfeleivel szemben.
A BL idei szezonja mindenképp emlékezetes marad számunkra, és az eddig elért eredmény már önmagában is nagyon jót tesz a magyar foci hírnevének. Örömmel tölt el, hogy újra van mire büszkének lennünk. Amit még mondhatok az annyi, hogy: HAJRÁ DEBRECEN!

BLa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése