2010. július 30., péntek

Álmaink világa…

Megérkezett a mozikba a sokak által az év filmjének titulált Eredet (Inception) c. film. Sokan dicsérik, vannak azonban olyanok is, akik kézzel-lábbal tiltakoznak e kijelentés ellen. Hát, gondoltam magamban, megnézem én magamnak ezt a filmet, mit alakít benne ez a Leo gyerek… különösképpen, hogy eddig egyáltalán nem voltam oda korábbi alakításaiért. Meg kell mondjam, meglepően pozitívan csalódtam. Nemcsak ő, de a film is felülmúlta várakozásaimat. Érdekes sztori, jó színészek, akció, humor, minden ami kell!
Nem kell aggódni, nem filmkritikát készülök írni, nem is fogok részletekbe menően, spoiler gyanúsan nyilatkozni a filmről…de azért lássuk mégis, nagy vonalakban, hogy miről is beszélek…
Főhősünk, Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) profi tolvaj, de nem ám akármilyen…Ő és csapata képes mások álmait megszerezni, mikor azok alszanak…Ezáltal válnak ők a legjobb ipari kémekké a világon. Dom azonban szeretné viszontlátni gyermekeit, akiktől egy félreértés folytán elszakították, ezért elvállal egy utolsó megbízást. Ez a megbízás, azonban nem a szokványos, itt nem kinyerni kell az információt az álomból, hanem pont fordítva, elhelyezni egy gondolat magját az elmében. A feladat tehát adott, csak a csapatot kell megszervezni és teljesíteni azt. Innen kezd érdekessé válni a film, innen indul a valódi cselekmény, amit most nem részleteznék, akit érdekel, úgyis megnézi. Sőt, nézze is meg, ajánlom!
Természetesen a valóságban egyelőre nem elképzelhető, hogy belemásszunk valaki álmába, és gondolatokat ültessünk el benne, de a technológia fejlődősével ki tudja, talán hamarabb elérkezik ez az idő is, mint gondolnánk… És ha már eljött, mint minden valamire való innovációt, ezt is üzletszerűleg ki fogják használni…Nah, abból lehet aztán majd az igazi gerillamarketing..:)

Niko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése