2011. augusztus 1., hétfő

21. század rockerei (2. rész)

A későbbiekben egyéb fellépési lehetőségekről, tehetségkutatókról fogok írni… Ezzel zártam soraimat a zenész blog témámban. Szóval mostanra már van egy király zenekarunk, akikkel egy csomó dolgot szeretnénk megosztani közönségünknek és átakarjuk éreztetni velük életfelfogásunkat, de ezt hol tehetjük meg!?!
Élő színpad, Tv és rádió azok a helyek ahol tevékenykedhet egy zenekar.
Általában minden zenekar színpadi fellépésekkel kezdi, hiszen ez a leggyakoribb a szervező helyeken. Tv-ben jelenleg a legkedveltebbek a tehetségkutatók ( X-Faktor, Csillagszületik, Megasztár ). A tapasztaltabbak vagy éppen a teljesen nullák itt szerezhetnek maguknak rajongó tábort, olyan érdeklődési kört, ami a későbbi zenés életben a karrier pályát egyengetheti. Tökéletlen példa erre Susan Boyle fellépése is, mert bár ő nem zenekar társulatban lépett fel, viszont ének versenyeken próbáltatta magát és folyton nyerni is tudott, majd anyja halálának emlékére látogatott el 2009-ben a Britain’s Got Talent tehetségkutató műsorra, ami meghozta neki a hírnevet. Minden produkció létrejöttét egy felkészítő csapat segíti, akik azon dolgoznak, hogy minél többet kihozzanak a tehetségekből és hogy minél színvonalasabb produkciókkal álljanak a nézők elé.
A rádió és a zene mára már elválaszthatatlan lett egymástól. Egyes esetekben van lehetőség, hogy amatőr vagy profi zenészek látogassák meg a stúdiót és egy beszélgetés során tudomást mondhassanak magukról. A rádiózás abból a szemszögből jó dolog, hogy nagy embertömegnek lehet beszélni és célközönségnek tudunk szólni. Szinte nincs is olyan rádióprogram, amely mondanivalóját, ne valamilyen jól kiválasztott, megcélzott hallgatóságának „kedves” zenei ágon juttatná el. Ezek által válhatnak a zenészekből ismert médiasztárok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése