2013. július 18., csütörtök

Fiatalok körben a kávézás...

A mai fiatalok egynegyede naponta iszik valamilyen kávét, egyharmaduk pedig rendszeres kávéfogyasztónak mondható – derül ki egy friss felmérésből.
Az élénkítő italt rendszeresen fogyasztók, 16-18 éves koruk között szoktak rá a kávézásra, de vannak olyanok, akik már 15 évesen vagy még korábban kezdték…  A 20 év felettiek az átlagnál nagyobb arányban fogyasztanak kávét. Bár a legtöbben azt gondolják, hogy az életkor növekedésével egyenesen arányos a kávézás, a felmérésből kiderül, hogy az iskolai végzettség is nagyban befolyásolja a kávézók arányát.
Rendszeres kávéfogyasztónak az számít, aki 2-3 naponta megiszik legalább egy kávét. Ők többségben otthon, reggel fogyasztják el az első frissítő italukat. A legkedveltebb kávéfajták közé tartozik a tejeskávé, a cappuccino és az espresso is. A legnépszerűbb otthoni fogyasztásra szánt márkák közé pedig a Douwe Egberts, a Tchibo, a Nescafé és a Jacobs tartozik.
Azok a fiatalok, akik ritkábban fogyasztanak kávét, leginkább az élénkítő hatás és az íz miatt teszik, de van, aki csak megszokásból kávézik vagy csak a kávézás hangulata miatt fogyasztja az italt. A kávé mellett más élénkítő italok fogyasztása is jellemző a fiatalok körében, ilyen például a kóla, a különböző energiaitalok és a tea is.
Tudjuk, hogy a pozitív hatásai (élénkítő érzés, a vízhajtó hatás, a vérkeringés serkentése és a teljesítmény fokozása) mellett bizony káros hatások is vannak (pl. a magas vérnyomás, a szívritmus-zavar, és a fogak elszíneződése). 
A fiatalok körébe tartozok én is, én 15 évesen ittam először kávét és az érettségi vizsgák után szinte mondhatni, hogy rendszeres kávézóvá váltam.  Persze van káros hatása is, de szerintem az a fontos, hogy mindenki tudja, hogy hol a határ… akár a kávézásban vagy a dohányzásban is, hiszen egy idő után szenvedéllyé válhat. Ti mennyit kávéztok és mikor szoktatok rá?

Forrás: http://www.marketinginfo.hu/
írta: Szandi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése