2013. július 3., szerda

Megnyitottak a Nemzeti Dohányboltok


Több mint 5000 nemzeti dohánybolt nyitott meg a hónap elején hazánkban, július 15-től pedig már csak ezekben a boltokban lehet dohányárut kapni.
Légrádi Petra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. marketing és kommunikációs vezetője elmondta, hogy 5297 trafik nyitott meg júliusban, 1415 településen ugyan nem volt eredményes pályázat az első kör után, de ezekre is július elsejéig új pályázatot írtak ki.
A különböző kereskedelmi üzletek és boltok, trafikok csak július 15-ig árusíthatják a cigarettákat. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága többségben kiadta az engedélykérőknek a trafikok nyitásához szükséges működési engedélyeket. A hivatalhoz a legfrissebb adatok szerint 5310 engedélykérelem érkezett, amelyből 5258 engedélyt már ki is adott a NAV. A hatóság egyébként igyekszik minél hamarabb kiadni a fennmaradó engedélyeket, persze ha azok megfelelnek az előírásoknak. A dohányboltokban eredetileg csak dohányárukat lehetett volna árusítani, azonban a parlament decemberben engedélyezte, hogy lottót, sorsjegyet is áruljanak, majd februárban ezt szeszes- és energiaital, kávé, ásványvíz, üdítő és újság termékekkel egészítették ki. A törvény májusi módosításával újra tovább bővítették a termékkört jégkrémmel és fagylaltokkal is. A jogszabály megtiltja a fiatalkorúak kiszolgálását, érdekes, hogy ők nem csak cigarettát, mást sem vásárolhatnak a trafikokban.
Július elejétől már működik a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. honlapján a boltkereső is. Sőt, már az okostelefonos boltkereső alkalmazás is letölthető. Az okos alkalmazás nem csak a legközelebbi trafikot találja meg, hanem oda is vezeti a fogyasztót. Az interaktív trafikkereső alkalmazásban már most megtalálható Magyarország összes július 1-jén kinyitott Nemzeti Dohányboltja, illetve az újabb trafikok folyamatosan kerülnek majd fel az adatbázisba. A „Hol a trafik?” teljesen ingyenes, minden funkciója elérhető, használható minden felhasználó számára.
Ti letöltöttétek már az alkalmazást?

Írta: Szandi

Forrás:
http://btl.hu/cikk/2013/07/01/weben-es-mobilon-is-kereshetunk-trafikot
http://www.marketinginfo.hu/hirek/article.php?id=28750

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése