2011. február 8., kedd

Itt a lét a tét?


74 napja kezdődött a Való Világ immáron 4. alkalommal az RTL Klub-on. Új, luxusvillába költözhettek a bejutók, akik egy csapásra ismertté váltak, kinézetük, szokásaik vagy aranyköpéseik által. Több kategóriában lehetett jelentkezni az önkéntes „rabságra” pl. : plasztik cicák, rossz fiúk, szépfiúk és így tovább. Több hónapra búcsúztak el szeretteinktől, mielőtt beköltöztek volna, ám volt, aki lelkileg gyenge volt és önként ment ki, lemondva a hatalmas nyereményekről, többségük azonban párbaj útján esett ki. Eddig összesen hatan hagyták el a luxusbörtönt. Az eddigiekhez képest egy nagy újítást eszközöltek, mégpedig, hogy a nézők irányíthatják a bentiek életét online illetve telefonos szavazással – bár tegyük hozzá, hogy eléggé szkeptikusak vagyunk ezzel kapcsolatban. Eddig ez ugye úgy folyt, hogy a néző csak nézte, hogy mi történik odabenn. Most már a szerkesztők által kitalált feladatokra lehet szavazni, melyiket szeretnénk ha a villalakók teljesítenék... Tehát így is ők szervezik, csak két lehetőség közül választási lehetőséget adnak a por népnek, észrevétlenül rávéve ezzel a műsorhoz való kötődésre. Kérdezem én, akkor most ki is szervezi a benti eseményeket és kitől is csalnak ki óriási mennyiségű pénzeket a szavazásra buzdítva?
Ha valaki elfoglaltsága miatt kihagyott egy részt, az RTL Klub honlapján rögtön pontos képet kaphat arról, hogy mi történt a villalakókkal. Bár lehet nincs is szüksége rá, hiszen minden bulvárlap ezzel van tele mostanság… A „VV” megosztja a tv nézőket. Biztos vagyok benne, hogy sokan minden este figyelemmel követik az eseményeket, még akár videóra is veszik azt. Persze vannak olyanok is, akik semmi pénzért nem vallanák be, de azért lopva mégis be-belesnek a villa életébe, hiszen akárhova megyek, mindenki mindent tud. Néhányan szánakozva beszélnek a bejutott plasztik cicáról, a villa vagányáról vagy akár az okos tojásról, néhányuk viszont akkora szurkolóvá válik, hogy még kedvence párbajára is ellátogat.
Nemcsak a felnőtteket, de a gyerekeket is elérte a villa-láz. Már az iskolákban is Való Világ a beszédtéma. Izgalmas. Akárhogy is, de az ország kíváncsi ezen összezárt emberek életére, konfliktusaikra és szerelmeik, érzelmeik alakulására. Mint ahogy azt a példa is mutatja, igenis van rá igény, hiszen már a 4. széria fut minden este óriási nézettséggel. Lilu, Sebestyén Balázs és Stohl András a 4. széria műsorvezetői, ám úgy gondolom, hogy néhány momentum még számukra is nevetséges, tekintve Balázs bakiját, amikor élő adásban meg sem tudott szólalni a nevetéstől. Tényleg erre van szükségünk?

Lia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése